Ured pravoslavnog dušebrižništva

Hramovna slava „Sveti novomučenici jasenovački“ u kasarni „Kozara“ – Banja Luka

16.9.2019

Pripadnici Oružanih snaga BiH pravoslavne vjeroispovijesti su 13. septembra 2019. godine proslavili slavu svoje vojne crkve u kasarni „Kozara“ u Banjoj Luci. Svetu liturgiju su služili vojni sveštenici: protonamjesnik dr. Dragan Grujić, štabni sveštenik u Komandi podrške OS BiH, protonamjesnik dr. Dragan Šućur, brigadni sveštenik Brigade zračnih snaga i protivzračne odbrane i protonamjesnik Borislav Đuričić, brigadni sveštenik 6. pješadijske brigade.

Na svetoj liturgiji, pored velikog broja vjernika, oficira, podoficira i vojnika iz jedinica stacioniranih u kasarni „Kozara“, bili su prisutni i ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Duško Milunović i komandant Operativne komande OS BiH generalmajor Radovan Ilić. Po završenoj svetoj liturgiji služenoj u čast mučenika jasenovačkih, upriličena je i slavska trpeza u Klubu Vojske Republike Srpske, kojoj je prethodilo osvećenje slavskog hljeba i koljiva.

Domaćin slave, komandant kasarne i 6.pbr, brigadir Radovan Jović, održao je pozdravnu riječ i poželio dobrodošlicu svim gostima. Obratio se i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović pozdravivši sve prisutne u ime predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, naglasivši koliko je značajna uspomena na sve mučenike koji postradaše na ovim prostorima, značajna za nas da se borimo protiv revizije historije i izjednačavanja žrtve i zločinaca. 

Info - Ured pravoslavnog dušebrižništva

14 FOTO GALERIJA