Ured pravoslavnog dušebrižništva

Svečani prijem u povodu obilježavanja pravoslavnog Božića u Travniku

12.1.2023

Tradicionalni prijem u povodu praznika Rođenja Gospoda Isusa Hrista - Božića, organiziran je 10. januara 2023. godine u kasarni u Travniku.

Svečanom prijemu pored pripadnika OS BiH odazvao se veći broj gostiju iz civilnih institucija i organizacija, te sa različitih nivoa vlasti BiH i entiteta, kao i predstavnici akademske zajednice, sigurnosnih službi, vjerskih zajednica i EUFOR-a.

U uvodnom obraćanju prisutnim se govorom dobrodošlice obratio načelnik štaba KOiD-a pukovnik Slobodan Simić ističući ,,da je rođenje Hristovo - Božić, praznik kada više nego inače osjećamo ljubav, radost, zajedništvo i toplinu porodičnog doma.“ Naglasio je i da su pravoslavni Srbi izuzetno svjesni značaja obilježavanja Božića kao i obilježavanja praznika svih drugih vjerskih zajednica, te težnjom za poštovanjem drugih da daju svoj doprinos uspostavljanju dobrih međuljudskih odnosa u OS BiH.

Prisutnim se obratio i štabni sveštenik protonamjesnik Dragan Grujić pozdravljajući prisutne sveradosnim pozdravom „Mir božiji, Hristos se rodi“ i izrazivši zahvalnost gostima što su se odazvali u ovolikom broju. Također, u svom obraćanju je istakao da je ,,ova kasarna uvijek dočekivala goste raširenih ruku, tako da je čast biti među vama da proslavimo praznik Rođenja Hristovog. Da budemo iskreni vjernici, jer je vjera ta koja nas spaja i uči da budemo bolji roditelji, bolji na svom radnom mjestu i što je najbitnije, bolji ljudi.“

Info - KOiD

4 FOTO GALERIJA