Ured katoličkog dušobrižništva

Božićna ispovijed pripadnika OS BiH i službenika MO BiH

18.12.2019

Prilikom priprave za predstojeću svetkovinu Božića, u crkvi sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu, 18. decembra 2019. godine, obavljeno je pokorničko bogoslužje, osobna ispovijed i misno slavlje za službenike Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine i pripadnike Oružanih snaga BiH katoličke vjeroispovijesti.

Sveto misno slavlje predvodio je mons. dr. Tomo Vukšić, vojni biskup u BiH, uz koncelebraciju generalnog vikara mons. Željka Čuturića. Sakramentu svete ispovijedi pristupilo je oko stotinu službenika MO BiH i pripadnika OS BiH, među kojima su bili i ministrica odbrane BiH Marina Pendeš, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za operacije generalmajor Ivica Jerkić i zamjenik komandanta Operativne komande OS BiH za resurse brigadni general Tomo Kolenda.

U svojoj božićnoj poruci biskup Vukšić je podsjetio na ono što se dogodilo Svetoj Obitelji Marije, Josipa i Isusa te na njihova iskustva, čije poruke vrijede i danas.

„Božićni dani kroz iskustvo Svete Obitelji svake godine, osim što su radosno i zahvalno sjećanje na rođenje Spasitelja svijeta, nude također mnoge poučne odgovore na savremena pitanja, izazove i ljudske situacije. Tako se, polazeći od nekih događaja iz dana Isusova rođenja i neposredno nakon toga, lako uočava da Isusova, Marijina i Josipova iskustava ponekada neobično sliče onome, što se brojnim ljudima događa u naše vrijeme. I ne samo da sliče kao pojave, nego se iz ponašanja Svete Obitelji mogu izvući i pouke, korisne za rješavanje također nekih današnjih otvorenih pitanja i problema, kako životnih dilema, kojima su izloženi pojedinci, tako i problema koje moraju rješavati društveni sistemi i državne vlasti“, rekao je mons. Vukšić.

Služeći misno slavlje, biskup Vukšić blagoslovio je zastavu Vojne kapelanije „Svetog Ivana Kapistrana“, u rukama generalmajora Ivice Jerkića.

Zastave svih vojnih kapelanija također se blagoslove ovih dana, tokom misnih slavlja prilikom priprava za Božić po vojnim kapelanijama širom Bosne i Hercegovine.  

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba

13 FOTO GALERIJA