Ured vojnog muftije

Mevlud i dova za završetak obuke XXVII klase vojnika

30.9.2022

U okviru obilježavanja mubarek mjeseca rebiu-l-evvela u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, danas je, prema Planu Vojnog muftijstva, u mjesnoj džamiji u Pazariću proučena dova za završetak obuke XXVII klase vojnika.

Prigodan mevludski program izveli su vojni imami, a svoju poruku kadetima uputio je Vojni muftija Hadis-ef. Pašalić, koji je, uz čestitke za završenu obuku, kazao: "Nositi zastavu svoje zemlje na ramenu velika je čast i odgovornost. To zahtijeva stalni rad na sticanju novih iskustava i znanja. Ovo je prva, ali uspješna faza koju ste završili na svom putu formalnog ulaska u širu porodicu Oružanih snaga. Ostanite predani u izavršavanju postavljenih zadataka, čuvajući time i čast ovog poziva. Neka Bog Dragi blagoslovi vaš put svojom pomoći i milošću."

Nakon programa i podne-namaza, kadetima su uručeni Kur'ani i prigodni pokloni koje je osigurao Ured za društvenu brigu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, kao vid kontinuirane brige za mlade vojnike, podoficire i oficire Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Druženje sa kadetima upotpunjeno je zajedničkim ručkom u Centru za osnovnu obuku u Pazariću.

Info - VM