Immediate Response 21

Pripadnici OS BiH i OS SAD izvršili razmještaj materijalno-tehničkih sredstava na poligonu za obuku Glamoč

19.5.2021

Trećeg dana vježbe „Brzi odgovor 21“ pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država izveli su prebacivanje materijalno-tehničkih sredstava sa poligona za obuku OS BiH Manjača na poligon za obuku OS BiH Glamoč, u cilju realizacije bojevog gađanja na toj lokaciji.
„Razmještaj snaga na zadate lokacije je obavljen uspješno. Svi elementi su osigurani i obavljene su pripreme za bojevo gađanje na strelištu poligona Glamoč, koje će se obaviti u naredna tri dana. Međusobna saradnja pripadnika Oružanih snaga BiH i Oružanih snaga SAD je na zavidnom nivou“, izjavio je tim povodom direktor vježbe brigadir Slaven Blavicki.
Istovremeno, bojeva gađanja pješadijskim naoružanjem su nastavljena na strelištu poligona za obuku na Manjači. U skladu sa taktičkim procedurama nastavljen je proces donošenja vojnih odluka u cilju organizacije narednih aktivnosti, koje će provoditi Oružane snage BiH i Oružane snage SAD u okviru dijela zajedničkog treninga. Helikopteri OS BiH i OS SAD i danas su provodili letove za potrebe vježbe.

10 FOTO GALERIJA