Obuke u zemlji i inostranstvu

Posjeta Luci Ploče

26.9.2011

U okviru obuke pripadnika Centra za kontrolu kretanja OS BiH od strane pripadnika Mobilnog trening tima EUFOR u primjeni NATO procedura i u provođenju Sporazuma o statusu snaga NATO, a sa ciljem upoznavanja sa NATO procedurama u lukama, 23.09.2011. godine ostvarena je posjeta Luci Ploče.

U okviru obuke pripadnika Centra za kontrolu kretanja OS BiH od strane pripadnika Mobilnog trening tima EUFOR u primjeni NATO procedura i u provođenju Sporazuma o statusu snaga NATO, a sa ciljem upoznavanja sa NATO procedurama u lukama, 23.09.2011. godine ostvarena je posjeta Luci Ploče. Domaćini pripadnicima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH bili su Lučka uprava Ploče i Luka Ploče d.d., a pored domaćina posjeti je prisustvovao i predstavnik Hrvatske ratne mornarice.

Tokom posjete, kroz obilazak Luke i potom na radnom sastanku, domaćini su posjetioce upoznali sa lučkom infrastrukturom, opštim podacima o subjektima u Luci, sa sigurnosnim procedurama i mogućnostima skladištenja opasnih materija, te sa opremom za manipulaciju i načinima korištenja usluga ukrcavanja, iskrcavanja i skladištenja.