Obuke u zemlji i inostranstvu

Završena obuka asistenata za odnose s javnošću u MO i OS BiH

16.6.2016

U Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine održana je IV nivo naprednog specijalističkog kursa „Obuka asistenata za odnose s javnošću u MO i OS BiH“ u periodu 14-16.06.2016. godine, a u organizaciji instruktorskog tima iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH i Operativne komande OS BiH.
Obuka asistenata započela je u junu 2015. godine, s ciljem obučavanja određenog broja pripadnika Oružanih snaga BiH za asistente instruktorskom timu koji organizuje i izvodi obuke iz oblasti odnosa s javnošću unutar naših Oružanih snaga.

Posljednji četvrti nivo kursa kruna je uspješnog rada i usavršavanja 6 asistenata - pripadnika OS BiH, tokom koje su asistenti imali zadatak organizovati i izvesti dvodnevnu radionicu „Odnosi s javnošću i osnove rada s medijima“. Navedenu radionicu pohađalo je 14 pripadnika Oružanih snaga BiH, kojima su predstavljene osnovne teme iz oblasti odnosa s javnošću te tehnike za davanje izjave i TV intervjua, praćene praktičnim vježbama.

Ceremoniji zatvaranja kursa za asistente te dvodnevne radionice prisustvovao je zamjenik komandanta OK OS BiH za resurse brigadni general Ivica Jerkić, koji je u svom obraćanju ukazao na značaj oblasti odnosa s javnošću te potrebu za stalno unapređenje iste unutar OS BiH. Posebno je čestitao asistentima na njihovom ostvarenju te kazao kako im želi puno uspjeha u daljem radu i izvođenju obuka iz oblasti odnosa s javnošću u jedinicama OS BiH.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba

6 FOTO GALERIJA