Pomoć civilnim organima vlasti

Akcija čišćenja korovišta oko magistralnog puta M-14 u Bihaću

28.5.2013

I ove godine pripadnici 6.pbr OS BiH su uzeli učešće na pomoći civilnim strukturama oko uređenja grada Bihaća. Akcija je trajala od 06.05. do 22.05.20013. godine gdje su pripadnici 2/6.pbr očistili korovište u dužini oko 1800 metara.

Nakon uspješne saradnje sa JU “Zavodom za prostorno uređenje” grada Bihaća i 2/6.pbr OS BiH, odnosno prošlogodišnjeg zajedničkog čišćenja zapuštenog „Đačkog doma“ u gradu Bihaću i ove godine pripadnici 2/.6pbr OS BiH. pb su učestvovali u čiščenja korovišta oko magistralnog puta M-14.

Pomenuto korovište je bilo potencijalni izvor zaraze naročito zbog velike koncentracije insekata i gmizavaca koji su u ljetnom periodu stavarali opasnost po okolna naselja uz magistralni put M-14. Također, tokom jesenjskih i proljetnih kiša postojala je opasnost od izljevanja vode iz korovišta prema naseljenim mjestima.

Pripadnici 2/6.pbr OS BiH sa djelom personala i MTS krenuli su u akciju čiščenja metar po metar zapuštenog korovišta na kojem se otkrilo i nekoliko divljih deponije smeća.

Svojim radom pripadnici su animirali i ostale civilne subjekte tako da su se u samo izvršenje radova uključili JKP „Komrad„ i Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine sa svojim resursima.

Najveći podstrek za izvršenje radova pripadnicima 2.pb davali su mještani okolnih naselja koji nisu krili veliko zadovoljstvo izvođenjem pomenutih radova.

Za učešće u akciji naročito se zahvalio i lično posjetio pripadnike 2/6.pbr općinski načelnik grada Bihaća gos. Emdžad Galijašević.

Info 6.pbr