Pomoć civilnim organima vlasti

Orkestar OS BiH i studenti zasvirali Lenona

14.6.2013

Duvački orkestar Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci i orkestar Oružanih snaga BiH predstavili su program "Sjećanja" zajedničkim nastupom u koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor dana 12.06.2013.godine u Banjaluci.

Dvočasovnom nastupu orkestra, ujedinjenog pod imenom "Big Bend", kojeg je zvanično u srijedu veče otvorio Luka Kecman, dekan banjalučke Akademije umjetnosti, pored mnogobrojne publike, prisustvovali su i gospođa Nada Tešanović-ministar za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske, brigadni general Mirko Tepšić-zamjenik načelnika Zajedničkog štaba za operacije, brigadir Radovan Ilić-komandant 6.pješadijske brigade i drugi.

Koncert je započeo uvertirom iz poznate francuske opere "Carmen" ŽoržaBizea, da bi nakon toga "Big Bend" pod dirigentskom palicom Branke Radošević izveo još nekoliko kompozicija. "Choral and rock", "Klarinettenkomik", te "Pierott" na opšte oduševljenje prisutne publike.

Nakon završetka koncerta uslijedile su ovacije prisutnih i pozitivni komentari na kompaktnost i sklad zajedničkog nastupa duvačkog orkestra Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci i orkestra Oružanih snaga BiH gdje su tom prilikom brigadni general Mirko Tepšić i Luka Kecman, dekan banjalučke Akademije umjetnosti izrazili želju i namjeru da se koncerti ovakve vrste planiraju i realizuju i u budućnosti.

Info 6.pbr