Pomoć civilnim organima vlasti

Komandant 2. pješadijskog bataljona prisustvovao obilježavanju dana Civilne zaštite u Trebinju

4.3.2014

Komandant 2.pješadijskog bataljona pukovnik Dušan Lužaić 28.02.2013. godine, prisustvovao je obilježavanju međunarodnog dana Civilne zaštite u zgradi Skupštine Općine Trebinje.

Svečanosti su prisustvovali, predsjednik Skupštine Opštine Trebinje dr. Slobodan Prtilo, načelnik gradskog odjeljenja Civilne zaštite gospodin Nenad  Šarenac, predstavnici vatrogasnih jedinica sa područja istočne Hercegovine, pripadnici policije RS kao i brojni predstavnici medija.

Načelnik gradskog odjeljenja Civilne zaštite gospodin Nenad Šarenac je naglasio  da je Civilna zaštita spremna da reaguje u slučaju vanrednih situacija kao i da ima odličnu saradnju sa pripadnicima OS BiH i MUP-a RS od kojih se takođe očekuje angažovanje u slučaju vremenskih nepogoda koje su česte u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Pukovnik Lužaić je u razgovoru sa gospodinom Šarencom istakao da je pomoć civilnom stanovništvu važan zadatak, predviđen u misiji jedinice i izrazio želju da će se uspješna saradnja sa predstavnicima Civilne zaštite nastaviti i u narednom periodu.

Info 4.pbr