Pomoć civilnim organima vlasti

Dodjela zahvalnice grada Bihaća Komandantu inžinjerijskog bataljona

5.3.2014

Povodom 754. godišnjice osnivanja grada Bihaća, na svečanosti održanoj 26.02.2014. godine u Kulturnom centru u Bihaću, uručena je zahvalnica komandantu inžinjerijskog bataljona pukovniku Dragoljubu Čubriloviću od strane načelnika općine Emdžada Galijaševića.

Zahvalnica koja je dodijeljena odnosi se na „postignuti izuzetan nivo saradnje, spremnosti i profesionalnosti na sanaciji lokalnih puteva, čišćenju odvodnih kanala i deminiranju obradivih površina, čime je doprinio stvaranju uslova za sigurnije življenje i zaštitu čovjekove životne i radne sredine“.

Ovo je još jedna potvrda koliko se cijeni učešće inžinjerijskog bataljona kako prilikom pomoći civilnom stanovništvu, tako i sveukupnom razvoju lokalnih zajednica. Uz to je ova jednica svojim radom i kvalitetom izvršavanja postavljenih zadataka postala prepoznatljiva širom BiH. Ovaj gest Općine Bihać daje podsticaj svim pripadnicima inžinjerijskog bataljona da i dalje daju sve od sebe kada je riječ o realiziranju projekata pomoći civilnom stanovništvu.

Info-brTP