Pomoć civilnim organima vlasti

Artiljerci u akciji pošumljavanja

7.4.2014

Nastavljajući izuzetno dobru saradnju sa civilnim strukturama grada Mostara, pripadnici artiljerijskog bataljona 4.pješadijske brigade su 05.04.2014.godine učestvovali u akciji pošumljavanja brda Fortica iznad Mostara.

U akciji pošumljavanja bilo je ukupno oko 500 učesnika, a zasađeno je oko 2000 raznih sadnica (crni bor, lavanda,divlji šipak).

Inicijatori i nositelji ovog projekta su bili: Udruženje djece bez oca „Osmijeh jetima“, Osnovna škola „Mujaga Komadina“ Mostar, Agromediteranski fakultet u Mostaru, Kulturno edukacijski centar „Istanbul“, Muftijstvo mostarsko, Oružane snage Bosne i Hercegovine, IHH-a, Eko Udruženje „Fortica“, Udruga „Moj grad“ te mnogi drugi.

Cilj ovog projekta i druženja jeste obilježavanja Dana jetima (djeca bez jednog ili oba roditelja) a domaćin ove godine je bio grad Mostar. Na osnovu zahtjeva, u kasarni „Miralem Jugo“ je u noći 04./05.04.2014.godine boravilo je 120 djece iz cijele BiH.

Domaćini u kasarni „Miralem Jugo“ su u saradnji sa Udruženjem „Osmijeh jetima“ iz Mostara organizovali doček, obilazak kasarne, kraću video prezentaciju o aktivnostima u kasarni te se potrudili da se djeca ugodno osjećaju.

Na završnoj ceremoniji, pripadnicima artiljerijskog bataljona su uručene zahvalnice od strane Udruženja „Osmijeh jetima“ za svu pruženu pomoć koja je ujedno i garant buduće saradnje između pripadnika OS BiH i civilnih struktura na ovim prostorima.

Info 4.pbr

4 FOTO GALERIJA