Pomoć civilnim organima vlasti

Rekonstruisan i obnovljen most u općini Zvornik

3.10.2014

Nakon što su u mjesecu septembru predale dva rekonstruisana i obnovljena mosta u općini Tuzla, Oružane snage BiH su nastavile da izvršavaju svoju misiju pomoći civilnom stanovništvu. Tako su 02.10.2014. godine na upotrebu predale rekonstruisan i obnovljen most u MZ Kušlet, općina Zvornik.

Most je srušen u majskim poplavama koje su zadesile BiH, da bi ga nešto kasnije pripadnici OS BiH izvukli iz rijeke Drinjače, te nakon rekonstrukcije, ovih dana ponovo postavili.

Projekat izgradnje i sanacije razrušenih mostova nakon katastrofalnih poplava samo je jedan u nizu projekata kojima Oružane snage BiH, uz pomoć prijatelja, ispunjavaju svoju misiju pomoći civilnom stanovništvu.

Značaj ovih aktivnosti za stanovnike MZ Kušlet je nemjerljiv. Tome najbolje svjedoče riječi zamjenika načelnika općine Zvornik, gdina. Danijela Dragićević koji je rekao da su zahvaljujući doprinosu OS BiH ponovo uspostavljeni normalni životni tokovi u ovim selima. Puna 4 mjeseca je bila prekinuta veza mještana sela Liješće sa magistralnim putem Zvornik-Sarajevo, a time je i život u ovom području postao jako otežan. Takođe je istakao i profesionalnost i predanost pripadnika OS BiH koji su dali sve od sebe da se ova zadaća izvrši što bolje i u što kraćem vremenskom roku. Sukladno sa mogućnostima, OS BiH će se i dalje odazivati apelima za pomoć civilnim institucijama sve dok se život potpuno ne normalizuje u mjestima koje je zadesila nedavna prirodna katastrofa. Ove aktivnosti su u stvari i vezane za izvršavanje jedne od osnovnih misija OS BiH, a to je pomoć civilnim institucijama u slučaju elementarnih nepogoda.

Info- ZŠ OS BiH