Sportske i rekreativne aktivnosti

Takmičenje na nivou OS BiH u disciplini "Streljaštvo - vazdušna puška"

15.4.2011

Na osnovu Kalendara sportskih takmičenja u OS BiH za 2011. godinu, na lokaciji VB "Aerodrom Dubrave" u vremenu od 12. do 14. aprila 2011. godine, a u organizaciji 5.pbr OS BiH, realizovano je sportsko takmičenje na nivou OS BiH u disciplini "Streljaštvo - vazdušna puška

Na osnovu Kalendara sportskih takmičenja u OS BiH za 2011. godinu, na lokaciji VB "Aerodrom Dubrave" u vremenu od 12. do 14. aprila 2011. godine, a u organizaciji 5.pbr OS BiH, realizovano je sportsko takmičenje na nivou OS BiH u disciplini "Streljaštvo - vazdušna puška, m / ž pojedinačno i ekipno". Takmičenje je otvorio brigadni general Senad Mašović - komandant 5.pješadijske brigade, koji je tom prilikom naglasio značaj sportskih takmičenja u OS BiH, a pogotovo streljaštva koje je tradicionalno vojna disciplina, kao i činjenicu da se isto već treću godinu uspješno organizuje i sprovodi na lokaciji VB "Aerodrom Dubrave" u organizaciji 5. pješadijske brigade OS BiH.

Učešće u ovom takmičenju uzelo je osam ekipa komandi i jedinica OS BiH u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Najbolje plasirana ženska ekipa bila je iz 5.pbr, dok je drugoplasirana ekipa 6.pbr, a 4.pbr je osvojila 3. mjesto. U pojedinačnom plasmanu najbolji rezultat postigla je vojnik Danijela Oroz iz 5. pbr, na drugom mestu bila je vojnik I klase Žana Vulić iz 6. pbr, dok je trećeplasirana takmičarka stariji vodnik Šaćira Čevra iz 4.pbr.

U muškoj konkurenciji prvo mesto osvojila je ekipa 4.pbr, 6.pbr je zauzela drugo mjesto, dok je 5.pbr zauzela 3. mjesto. Najbolji strelac u muškoj konkurenciji bio je vodnik Edin Zečević iz 5.pbr, vodnik Dejan Kasalo iz 4.pbr je bio drugoplasirani, a kapetan Siniša Perić iz 6.pbr je zauzeo treće mjesto.

Ceremoniju dodjele diploma najuspješnijim pojedincima i ekipama održana je po završetku takmičenja, a diplome i medalje uručio je brigadir Nebojša Đ. Vojakovićem načelnik Štaba 5.pbr, koji se zahvalio svim učesnicima na fer i korektnom takmičenju, te zatvorio takmičenje.

Info - 5.pbr