Sportske i rekreativne aktivnosti

5.pbr OS BiH pobjednik sportskog takmičenja u disciplini „Mali fudbal“ na nivou OS BiH

7.10.2011

Komanda 5.pbr bila je domaćin i organizator takmičenja u malom fudbalu na nivou Oružanih snaga BiH, koje je realizovano u periodu od 03. do 06.10.2011. godine u vojnoj bazi „Aerodrom Dubrave“.

Komanda 5.pbr bila je domaćin i organizator takmičenja u malom fudbalu na nivou Oružanih snaga BiH, koje je realizovano u periodu od 03. do 06.10.2011. godine u vojnoj bazi „Aerodrom Dubrave“.

Na takmičenju je učestvovalo deset ekipa iz sastava Oružanih snaga i to: Zajednički štab, Operativna komanda, 4., 5. i 6. pješadijska brigada, Brigada taktičke podrške, Brigada vazdušnih snaga, Komanda logistike, Komanda upravljanja personalom i Komanda obuke i doktrine. Takođe po prvi put, na sportskom terenu takmičila se i ekipa Ministarstva odbrane BiH.

Ceremonmija otvaranja uslijedila je odmah nakon žrijebanja, a postrojenim ekipama obratio se komandant 5.pbr, brigadni general Senad Mašović, koji je svim takmičarima, zaželio dobrodošlicu i ugodan boravak u vojnoj bazi „Aerodrom Dubrave“, dobro druženje te fer i korektnu igru.

Odigravanjem prve utakmice između ekipa 5.pbr i KUP počelo je takmičenje na kojem je ukupno odigrano 29 utakmica. Pravdu na utakmicama dijelila je sudijska ekipa iz sastava Oružanih snaga. S obzirom da su sve utakmice odigrane u sportskom duhu, fer i korektnoj igri, sudije i nisu imale puno posla.

Titulu najbolje ekipe u disciplini „Mali fudbal“ u Oružanim snagama BiH, ove godine je ponijela ekipa 5.pješadijske brigade OS BiH, koja je u finalnoj utakmici porazila ekipu 4.pbr rezultatom 6:5. Treće mjesto osvojila je ekipa 6.pbr, dok je prošlogodišnjem pobjedniku ekipi brTP pripalo četvrto mjesto.

Proglašen je i najbolji strijelac takmičenja, a ova titula pripala je takmičaru ekipe 5.pbr, Josipu Krišti , koji je na takmičenju postigao ukupno 13 golova. Najbolji fudbaler je Kristijan Pantić iz ekipe 4.pbr, a za najboljeg golmana proglašen je Stevan Sekulić iz ekipe 5.pbr. Na ovom takmičenju, za najboljeg sudiju proglašen je Mile Barjaktarević pripadnik brTP.

Diplome za tri prvoplasirane ekipe kao i za najboljeg igrača, strijelca i sudiju, uručili su brigadni generali Senad Mašović i Ivica Jerkić. Obraćanjem komandanta 5.pbr brigadnog generala Senada Mašovića sportsko takmičenje u „malom fudbalu“ na nivou OS BiH za 2011. godinu završeno.

Komanda 5.pbr u saradnji sa jedinicama lociranim u VB „Aerodrom Dubrave“ i ove je godine odlično organizovala i realizovala takmičenje što su potvrdili i učesnici takmičenja.

Info – 5.pbr