Sportske i rekreativne aktivnosti

Sportsko takmičenje u disciplini «Polumaraton 21000 m» na nivou Oružanih snaga BiH

14.10.2011

Kalendarom sportskih događaja na nivou Oružanih snaga BiH oktobar mjesec upotpunio je termin za provođenje sportskog takmičenja u trčanju na nivou Oružanih snaga BiH u disciplini „Polumaraton 21000 m“.

Kalendarom sportskih događaja na nivou Oružanih snaga BiH oktobar mjesec upotpunio je termin za provođenje sportskog takmičenja u trčanju na nivou Oružanih snaga BiH u disciplini „Polumaraton 21000 m“.
Takmičnje je realizovano 11. oktobra 2011. godine u Orašju gdje je domaćin ujedno i organizator takmičenja bio 3.pješadijski bataljon 6.pješadijske brigade. Uz želju za ostvarivanje uspješnih rezultata u disciplini koja nadasve zahtjeva izdržljivost svakog pojedinca, pa i taktike ekipa za ukupni plasman na takmičenju, prvenstvo je otvorio brigadni general Stamenko Novaković komandant 6. pješadijske brigade.

Na takmičenju je uzelo učešće 50 pripadnika Oružanih snaga BiH ( 28 muških i 22 ženskih) raspoređenih u pet ekipa. U polumaratonu su učestvovale ekipe iz sastava Komande logisitike OS BiH, Brigade taktičke podrške, te 4, 5. i 6.pješadijske brigade. U 21 kilometar dugoj utrci najboljim se pokazao Zaim Šuman iz 4. pješadijske brigade, dok je drugi bio Branko Tovilović iz 6. pješadijske brigade, a treći Edis Gušić iz Komande logistike. U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Ljiljana Balać iz 6. pješadijske brigade, drugo mjesto osvojila je Bosiljka Curović iz brigade taktičke podrške, a treća je bila Klaudija Jurina iz 4. pješadijske brigade.

Ukupni plasman ekipa bio je sljedeći:

Žene
1.mjesto 4.pješadijska brigada,
2.mjesto 6.pješadijska brigada,
3.mjesto 5. pješadijska brigada,
4.mjesto Brigada taktičke podrške.

Muškarci
1.mjesto 6.pješadijska brigada,
2.mjesto 4.pješadijska brigada,
3.mjesto 5.pješadijska brigada,
4.mjesto - Brigada taktičke podrške.



General Novaković je u ime organizatora takmičenja po završetku najuspješnijim pojedincima uručio medalje i diplome, te pehare za prve tri ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji. Takođe, ovo je bila i prilika da se istakne odlična organizacija i oda priznanje Organizacionom odboru na čelu sa brigadirom Ilijom Petrovićem, NŠ 6.pbr i 3.pješadijskom bataljonu 6.pješadijske brigade na čelu sa pukovnikom Matom Zrimićom, komandantom bataljona, koju su uspješno realizovali ovu aktivnost planiranu sa nivoa OS BiH.
Svakako aktivnost sa interesovanjem su pratili i predstavnici lokalnih medija o čemu su javnost iscrpno informisali.

Info – 6.pbr