Sportske i rekreativne aktivnosti

Održana Regionalna CISM konferencija

9.4.2010

U Sarajevu je u periodu od 06 - 09.aprila 2010. godine održana 8. regionalna CISM konferencija, u čijem radu su učestvovale delegacije regionalnih zemalja Albanije, Azerbejdžana, Bugarske, Makedonije, Crne Gore, Srbije, Turske, Bosne i Hercegovine, te šef ureda ELOf CISM major Anette Nygren.

U Sarajevu je od 06 - 09.aprila 2010. godine održana 8. regionalna CISM konferencija, u čijem radu su učestvovale delegacije regionalnih zemalja Albanije, Azerbejdžana, Bugarske, Makedonije, Crne Gore, Srbije, Turske, Bosne i Hercegovine, te šef ureda ELOf CISM major Anette Nygren.

Konferenciju je otvorio zamjenik načelnika ZŠ OS BiH za resurse general-major Slavko Puljić, koji je u svom obraćanju iskazao spremnost Oružanih snaga BiH za organizaciju 51. Svjetskog vojnog skijaškog prvenstva, koje će se održati u februaru 2011. godine na Igmanu, Bjelašnici i Jahorini.

Delegati, predstavnici zemalja učesnica konferencije, u potpisanim zaključcima predložili su promjenu imena ERCO (Evropski regionalni koordinacioni ured) u BBSCO (Balkansko Crnomorsko Kavkaski regionalni ured).

Predloženo je uspostavljanje regionalnih poligona u zemljama regiona za pripremu sportista po regijama za odlazak na veća regionalna i svjetska takmičenja.