Sportske i rekreativne aktivnosti

Sportsko takmičenje u skijanju u organizaciji OS BiH i NATO HQ Sarajevo

15.2.2013

U cilju jačanja saradnje sa međunarodnim vojnim snagama, entitetskim i državnim institucijama BiH na teritoriji grada Sarajeva, 14.02.2013.godine, održano je sportsko takmičenje u skijanju u organizaciji OS BiH i NATO HQ Sarajevo.

U cilju jačanja saradnje sa međunarodnim vojnim snagama, entitetskim i državnim institucijama BiH na teritoriji grada Sarajeva, 14.02.2013.godine, održano je sportsko takmičenje u skijanju u organizaciji OS BiH i NATO HQ Sarajevo. Na održanom veleslalomu, su pored predstavnika OS BiH, učestvovali predstavnici NATO HQ Sarajevo, EUFOR-a HQ Sarajevo, Ambasade Slovenije, Federalni MUP, MUP Kantona Sarajevo, Granične policije BiH, CJB Istočno Sarajevo i SIPA BiH.

Prisutnima se, ispred OS BiH, obratio brigadni general Sakib Forić, zamjenik komandanta OK OS BiH za operacije, koji je i sam učestvovao na takmičenju, i takmičarima poželio puno sreće i uspjeha, te pozvao prisutne agencije za nastavak saradnje u sportu nudeći mogućnost organizacije takmičenja na lokacijama OS BiH kao i kampu „Butmir” u sportskim igrama i drugim vrstama takmičarskih sportova.

U ženskoj konkurenciji nastupilo je 7 a u muškoj 74 takmičara. Najuspješniji u muškoj konkurenciji bio je član ekipe OS BiH, Jasmin Dupovac sa ukupnim vremenom 1:33.03, drugi predstavnik Ambasade Slovenije Presker Gregor (1:33.73), dok je treće mjesto zauzeo, takođe predstavnik OS BiH Hujić Narcis (1:34.08).

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto zauzela je Kasper Monika (1:33.47), drugo mjesto pripalo je Lihard Astrid (1:55.17), dok se na trećem mjestu našla Golijanin Snežana (2:11.28), sve tri predstavnice EUFOR HQ Sarajevo.
Ekipno najuspješniji bili su predstavnici Oružanih snaga BiH i predstavnice EUFOR-a HQ Sarajevo.

Medalje najuspješnijim takmičarima uručili su komandant EUFOR HQ Sarajevo general major Dieter Heidecker i brigadni general Sakib Forić.

Nakon uručenja medalja, za prisutne je bio upriličen zajednički vojnički ručak.

Info-OK OS BiHTP