Sportske i rekreativne aktivnosti

U Beogradu održani sportski susreti pripadnika Vojske Srbije i Oružanih snaga BiH

29.4.2013

Sportske ekipe Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH u periodu od 23 - 25. 04. 2013. godine boravile su u Beogradu, gdje su učestvovale na tradicionalnim sportskim susretima sa predstavnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije povodom Dana Vojske Srbije.

Nakon intoniranja državnih himni Bosne i Hercegovnie i Republike Srbije takmičarima i gostima obratio se pukovnik Dragan Đini, šef delegacije R.Srbije pri CISM koji je istakao da je cilj ovog susreta, zbližavanje pripadnika oružanih snaga dvije zemlje kroz sport i druženje, te da su ovakvi susreti postali tradicionalni i da su plod dobrih odnosa i saradnje dva ministarstva.

Sekretar Ministarstva odbrane BiH dr. Muhamed Smajić, pozdravio je takmičare i čestitao Dan Vojske Srbije, te istakao da su ovakvi susreti prigoda da se potvrdi dobra saradnja naših ministarstava i da se stvore uslovi za unapređenje saradnje, kao i da su sljedeći sportski susreti planirani ove godine u Bosni i Hercegovini, gdje će domaćini biti Ministarstvo odbrane i OS BiH.

Takmičenja su održana na sportskim terenima Vojne akademije u Beogradu, a igrane su utakmice u košarci, odbojci i malom nogometu.

Iako rezultat nije bio u prvom planu, ovog puta više sportske sreće i znanja imali su pripadnici OS BiH koji su ostvarili pobjede u sve tri utakmice, ali na kraju je pobjedilo druženje i prijateljstvo kroz sport.

info: ZŠ OS BiH