Sportske i rekreativne aktivnosti

U Beogradu održani sportski susreti pripadnika Vojske Srbije i Oružanih snaga BiH

29.4.2014

Sportske ekipe Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH u periodu od 23. do 25. 04. 2014. godine boravile su u Beogradu, gdje su učestvovale na tradicionalnim sportskim susretima sa predstavnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije povodom Dana Vojske Srbije.

Nakon intoniranja državnih himni Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, takmičarima i gostima obratio se sekretar Ministarstva odbrane Srbije Zoran Đorđević, koji je otvorio sportske susrete i poželio takmičarima da bolji pobjedi.

Načelnik odjela za opšte i zajedničke poslove u Ministarstvu odbrane BiH gospodin Stjepan Pocrnja, pozdravio je takmičare i čestitao Dan Vojske Srbije, te istakao da je sportsko takmičenje potvrdilo spremnost za saradnju i prijateljstvo dva ministarstva i dvije vojske, kao i da su sljedeći sportski susreti planirani ove godine u Bosni i Hercegovini, gdje će domaćini biti Ministarstvo odbrane i OS BiH.

Sportski susreti su održani na sportskim terenima Vojne akademije u Beogradu, a sportisti su se takmičili u košarci, odbojci, malom nogometu i streljaštvu, a prvi put na sportskim susretima sudjelovale su i žene.

Iako rezultat nije bio u prvom planu, ovog puta više sreće i znanja imali su pripadnici MO i Vojske Srbije koji su ostvarili pobjede u odbojci, košarci i streljaštvu, dok su pripadnici MO i OS BiH bili bolji u malom nogometu, ali na kraju je pobjedilo druženje i prijateljstvo kroz sport.

Ured za odnose s javnošću
tel: (033) 286-680,fax (033) 286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba

3 FOTO GALERIJA