Sportske i rekreativne aktivnosti

Završeno sportsko takmičenje u disciplini mali fudbal na nivou OS BiH

9.5.2014

I ove kao i prethodnih godina, Komanda 5.pbr bila je domaćin i organizator sportskog takmičenja Oružanih snaga BiH u malom fudbalu. Takmičenje je realizovano u periodu od 05. do 08.05.2014. godine u kasarni i aerodromu „Dubrave“. Na takmičenju je učestvovalo devet ekipa iz sastava Oružanih snaga i ekipa Ministarstva odbrane BiH.

Prvog dana takmičenja, 05.05.2014. godine, žrijebom su formirane dvije takmičarske grupe. Nosioci grupa su određeni na osnovu plasmana sa prošlogodišnjeg takmičenja, 4. pješadijska brigada kao prošlogodišnji pobjednik i ekipa Brigade taktičke podrške, finalista istog takmičenja.

Ceremonija otvaranja takmičenja uslijedila je nakon žrijebanja a postrojenim ekipama obratio se komandant 5.pbr, brigadir dr. Kenan Dautović, koji je svim takmičarima zaželio dobrodošlicu, ugodan boravak, dobro druženje te fer i korektnu igru.

Odigravanjem prve utakmice između ekipa 4.pbr i 6.pbr počelo je takmičenje na kojem su ukupno odigrane 24 utakmice. Pravdu na utakmicama dijelila je sudijska ekipa iz sastava Oružanih snaga, predvođena majorom Hrvojem Turudićem.

Titulu najbolje ekipe u disciplini mali fudbal u Oružanim snagama BiH ove godine je ponijela ekipa 5. pješadijske brigade OS BiH, koja je u finalnoj utakmici porazila ekipu brigade Zračnih snaga i PZO rezultatom 3:2. Treće mjesto osvojila je ekipa 6. pješadijske brigade, dok je ekipi Brigade taktičke podrške pripalo četvrto mjesto. Najbolji strijelac takmičenja je vojnik Jasmin Hodžić, takmičar ekipe brZS i PZO sa postignutih 9 golova. Najbolji fudbaler je vojnik Boris Varešković iz ekipe 5.pbr, a za najboljeg golmana proglašen je vojnik Predrag Bekić iz ekipe 6.pbr. 

Pehare i diplome za tri prvoplasirane ekipe, najboljeg igrača, strijelca i golmana,  uručio je NŠ 5.pbr brigadir Nebojša Đ. Vojaković, čime je takmičenje u malom fudbalu na nivou OS BiH za 2014. godinu završeno.

Komanda 5.pbr, u saradnji sa jedinicama lociranim u kasarni i aerodromu „Dubrave“, prvenstveno sa 5.blp/KL i ove je godine odlično organizovala i realizovala takmičenje što su potvrdili i učesnici takmičenja.

Info-5.pbr