Sportske i rekreativne aktivnosti

U Beogradu održani sportski susreti pripadnika Vojske Srbije i Oružanih snaga BiH

20.4.2015

Sportske ekipe Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH u periodu od 16. do 18. 04. 2015. godine boravile su u Beogradu, gdje su učestvovale na šestim tradicionalnim sportskim susretima sa predstavnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije povodom Dana Vojske Srbije.

Nakon intoniranja državnih himni Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, takmičarima i gostima obratio se načelnik Vojne akademije Srbije, general major Goran Zeković koji je otvorio sportske susrete i poželio takmičarima da bolji pobjedi.

Sekretar Ministarstva odbrane BiH, gospodin Muhamed Smajić, pozdravio je takmičare i čestitao Dan Vojske Srbije, te istakao da je sportsko takmičenje potvrdilo spremnost za saradnju i prijateljstvo dva ministarstva i dvije vojske, kao i da su sljedeći sportski susreti planirani ove godine u Bosni i Hercegovini, gdje će domaćini biti Ministarstvo odbrane i OS BiH.

Sportski susreti su održani na sportskim terenima Vojne akademije u Beogradu, a sportisti su se takmičili u košarci, odbojci, malom fudbalu i streljaštvu.

Pripadnici MO i Vojske Srbije ostvarili su pobjede u košarci i streljaštvu, dok su pripadnici MO i OS BiH bili bolji u malom fudbalu i odbojci, ali na kraju je pobjedilo druženje i prijateljstvo kroz sport.

Ured za odnose s javnošću
tel: (033) 286-680,fax (033) 286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba

9 FOTO GALERIJA