Sportske i rekreativne aktivnosti

Održana sportska takmičenja na nivou OS BiH

26.10.2015

U skladu sa Planom sportskih takmičenja na nivou Oružanih snaga BiH za 2015. godinu, u kasarni “Rajlovac OS BiH” u Sarajevu od 20. do 23.10.2015. godine, održana su takmičenja u disciplinama “Polumaraton” i Odbojka” u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Sportsko takmičenje OS BiH za 2015. godinu u disciplini “Polumaraton” održano je 20.10.2015. godine. Ukupno je učestvovalo 15 takmičara u muškoj i četiri takmičarke u ženskoj konkurenciji. Titulu najbolje ekipe ponijela je 4. pbr, drugo mjesto br TP, a trećeplasirana je bila ekipa 5. pbr. Titulu najbolje u ženskoj kategoriji ponijela je vojnik Gorana Aleksić pripadnica Brigade taktičke podrške, a u muškoj kategoriji stariji vodnik Zaim Šuman pripadnik 4. pbr.

Sportsko takmičenje OS BiH za 2015. godinu u disciplini “Odbojka” održano je u periodu 20. do 23.10.2015. godine u sportskoj sali kasarne “Rajlovac OS BiH”. Od ukupno šest ekipa u ženskoj konkurenciji koje su učestvovale na ovom takmičenju prvoplasirana je bila ekipa 4. pbr, drugoplasirana 6. pbr, a trećeplasirana ekipa brTP. U muškoj konkurenciji učestvovalo je sedam ekipa, a titulu najbolje ponijela je ekipa brTP, drugoplasirana 6. pbr a trećeplasirana 4. pbr. Proglašeni su i najbolji pojedinci, te je za najbolju igračicu proglašena vojnik Ivana Bule 4. pbr, a najbolja igračem vojnik I. klase Armin Vehab pripadnik brTP.

Na ceremoniji zatvaranja uručeni su pehari i diplome za najbolje takmičare/ke i ekipe, a cjelokupni dojam ovih igara je da su igre protekle u sportskom duhu, fer igri i lijepom druženju svih učesnika i publike.

Info- ZŠ OS BiH