Komanda za podrsku

Posjeta predstavnika vlade Kraljevine Norveške Komandi za podršku OS BiH

28.4.2015

Komandant Komande za podršku (KP) OS BiH, general major Husein Tursunović, zajedno sa zamjenikom za resurse brigadnim generalom Gojkom Kneževićem, 28.04.2014. godine, primio je delegaciju Kraljevine Norveške na čelu sa gospodinom Ivar Haaveom.

Cilj posjete bio je sagledavanje upotrebe doniranih sredstava, uspostave sistema LOGFAS kao i oblilazak lokacija na kojima je isti instaliran. U okviru posjete komandama i jedinicama KP OS BiH, delegacija će izvršiti obilazak i posjete Komande logistike u Doboju i Centra za borbene simulacije na poligonu Manjača.

Tokom sastanka komandant Tursunović je zahvalio na odličnoj saradnji i svim donacijama koje je ova država uputila Bosni i Hercegovini i njenim Oružanim snagama. Predstavnik vlade Kraljevine Norvške, gospodin Haave, naglasio je nastavak uspješne saradnje sa komandama i jedinicama KP OS BiH i u daljem periodu, sa akcentom na uspostavu LOGFAS sistema u KP i OS BiH u cjelini.  

Donirana sredstva se prioritetno odnose na informatičku opremu i uređaje, koji su sada na upotrebi u komandama i jedinicama KP OS BiH.


Info-KP OS BiH