Komanda za podrsku

Obilježen Kurban-bajram na lokaciji kasarne “Kozara” Banja Luka

30.9.2015

U povodu obilježavanja Kurban-bajrama, 30.09.2015. godine, održan je tradicionalni prijem za sve pripadnike jedinica Oružanih snaga BiH na lokaciji kasarne “Kozara”.

Prijemu, koji je organizirala Komanda za podršku OS BiH prisustvovao je veliki broj vojnika, podoficira,  oficira i civilnih lica na službi u OS BiH. Ovom prilikom, o značaju Kurban- bajrama govorio je štabni imam Salih efendija Grabus, istaknuvši da je Kurban-bajram jedan od dva najznačajnija islamska praznika i da ima poseban značaj u životu vjernika muslimana. “Današnje okupljanje je i prilika da više saznamo jedni o drugima i da naše odnose i komunikaciju poboljšamo i podignemo na višu razinu”, rekao je, između ostalog, efendija Grabus, uz zahvalnost svima koji su došli da zajednički obilježe ovaj veliki praznik.Na ovom bajramskom druženju,  prigodnim riječima obratio se i domaćin, komandant Komande za podršku OS BiH  general major Husein Tursunović.

Uz dobrodošlicu svim prisutnima, general Tursunović je i čestitao Kurban-bajram svim muslimanima pripadnicima Oružanih snaga BiH na lokaciji kasarna “Kozara”, tradicionalnom čestitkom “Bajram šerif mubarek olsun”.  

Info- KP