Komanda za obuku i doktrinu

Završetak Kursa engleskog jezika

9.7.2015

Ceremonija svečanog završetka Kursa engleskog jezika za klasu 15-I održana je 12.06.2015. godine u kasarni OS BiH „Rajlovac“ u Sarajevu.

Kurs engleskog jezika svih nivoa za klasu 15-I realizovan je u vremenu od 16.03. do 12.06.2015. godine na lokacijama centara za učenje engleskog jezika u Sarajevu, Banja Luci, Tuzli i Čapljini.

Kurs engleskog jezika u klasi 15-I završilo je ukupno 135 polaznika iz sastava Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Prisutnim polaznicima kursa i zvanicama uvodnim riječima se obratio voditelj naprednog nivoa EJ major Sabahudin Hadžiavdić koji se osvrnuo na ukupni tok obuke klase 15-I i izrazio svoje zadovoljstvo postignutim rezultatima, istakavši izuzetno zalaganje instruktora koji su realizovali akademske sadržaje kursa.

Nakon uvodnih riječi prisutnima se obratio komandant CPR/KOiD pukovnik Mirsad Stabančić koji je istakao važnost edukacije iz engleskog jezika za uspješno izvršavanje zadataka pripadnika MO BiH i OS BiH u Operacijama podrške miru i drugim aktivnostima međunarodne saradnje u oblasti odbrane i sigurnosti.

Ceremoniji obilježavanja završetka kursa engleskog jezika prisustvovao je i šef Ureda za odbrambenu saradnju Ambasade SAD potpukovnik John Frick, koji je uputio čestitke polaznicima i instruktorima i najavio dalju saradnju i podršku Odjeljenju za učenje stranih jezika/CPR/KOiD.

Na obilježavanju kraja Kursa engleskog jezika na lokaciji kasarne „Kozara“ u Banja Luci, ispred KOiD-a polaznicima se obratio i čestitao im na uspjehu Načelnik odsjeka za individualnu obuku major Slaviša Popović, dok su uvjerenja za uspješno završeni kurs na lokacijama Tuzla i Čapljina uručili voditelji mini-centara kapetan Almir Kuluglić i poručnik Mario Alilović.

Info- KOiD