Komanda logistike

Delegacija OS BiH u posjeti Komandi za podršku Oružanih snaga Republike Austrije

3.5.2013

Na osnovu Plana bilateralne odbrambene saradnje između Ministarstva odbrane BiH i Ministarstva odbrane i sporta Republike Austrije u 2013.godini, u periodu 29.04.-03.05.2013.godine u službenoj posjeti Komandi za podršku Oružanih snaga Republike Austrije boravi delegacija OS BiH koju čini: brigadir Dragan Stupar – J4/ZŠ OS BiH, brigadir Vlado Blažanović – G4/KP OS BiH i pukovnik Ernes Heleg – S4/KL/KP OS BiH.

Domaćin delegaciji OS BiH je komandant Komande za podršku OS R Austrije general-major Bernhard Bair. (General Bair je u periodu 2010-2011.g. bio na dužnosti komandanta snaga EUFOR-a u BiH).

U toku ove službene posjete delegacija OS BiH će izvršiti posjetu i obilazak Komande za podršku OS Republike Austrije i većeg broja logističkih jedinica, centara i skladišta Komande za podršku OS R Austrije. Između ostalog, delegacija OS BiH će posjetiti: Logistički centar Graz, Glavni logistički centar u Beču, Glavno sanitetsko skladište, Glavno skladište municije, Glavno skladište za vojnu opremu i dr.

Ova posjeta je nastavak dobre saradnje između OS BiH i OS R Austrije i prilika da se članovi delegacije OS BiH upoznaju sa iskustvima u organizaciji i funkcionisanju logističkog sistema Oružanih snaga Republike Austrije, kao i prilika da se predstavnici OS BiH zahvale Oružanim snagama R Austrije na dosadašnjoj pomoći koje OS R Austrije pružaju Oružanim snagama BiH posebno u području obuke za upravljanje skladištima municije.

info: KL