4. Pješadijska brigada

Pokazna vježba „Pomoć civilnim strukturama u slučaju zemljotresa“ u kasarni „Bilećki borci“ Bileća

30.9.2015

U kasarni „Bilećki borci“ u Bileći, 29. 09. 2015. godine, izvedena je pokazna vježba „Pomoć civilnim strukturama u slučaju zemljotresa.“

Cilj vježbe je uvježbavanje komandne jedinice u procesu donošenja vojnih odluka u slučaju angažovanja ljudstva za potrebe pomoći civilnom stanovništvu kao i sadejstvo sa predstavnicima civilnih organizacija sa područja istočne Hercegovine. Pored vojnika i starješina 2. pješadijskog bataljona u vježbi su učestvovali pripadnici vatrogasnih jedinica iz vatrogasnih društava Trebinje i Bileća, pripadnici Civilne zaštite Trebinje i Bileća, pripadnici Crvenog Krsta iz Bileće, Gacka i Trebinja, osoblje Doma zdravlja iz Bileće, članovi Speleološkog društva i Gorske službe spasavanja iz Trebinja.

Prilikom izvođenja pokazne vježbe demonstriran je visok nivo koordinacije između pripadnika OS BiH i predstavnika civilnih struktura. Za ovu priliku postavljeno je improvizovano šatorsko naselje, sa svim elementima neophodnim  za prihvat i zbrinjavanje stanovništva koje je ostalo bez domava.  Po završetku vježbe svim učesnicima se obratio komandant 2. pješadijskog bataljona major Nebojša Ivezić, koji je pohvalio sve učesnike i istakao važnost dobre saradnje sa civilnim institucijama u slučaju elementarnih nepogoda što je jedan od zadataka propisan u misiji jedinice.

info-4.pbr

9 FOTO GALERIJA
Postani pripadnik OS BiH