4. Pješadijska brigada

Oružane snage BiH realizirale promociju vojnog poziva i prezentaciju snaga i sredstava u Mostaru

5.10.2015

Promocija vojnog poziva, prezentacija operativnih sposobnosti i učešća OS BiH u operacijama podrške miru održana je 03. i 04. oktobra 2015. godine na Španskom trgu u Mostaru.

Kroz ovaj projekt Oružane snage BiH su, kroz aktivnosti jedinica koje su prezentirale svoje operativne sposobnosti, predstavile Muzej o učešću oružanih snaga u operacijama podrške miru, kao i promociju vojnog poziva. Tim Komande za upravljanje personalom OS BiH je na svom pultu izvršio promociju vojnog poziva. Razgovarajući sa potencijalnim kandidatima o aktuelnom Konkursu za prijem oficira u OS BiH, date su im detaljne instrukcije za popunjavanje aplikacija, te pojašnjenje općih i posebnih uvjeta, koje zainteresirani moraju ispunjavati, da bi ušli u uži izbor i pristupili idućoj fazi procesa selekcije.

Promociju OS BiH u Mostaru realizirali su Orkestar OS BiH, Počasna jedinica OS BiH, timovi Deminerskog bataljona i Vojna policija OS BiH, koji su stalni dio putujuće postavke operativnih sposobnosti. Pored stalne postavke na prezentaciji operativnih sposobnosti pridružili su se i pripadnici 4. pbr OS BiH koji su, pored same podrške promociji, izvršili prezentaciju sredstava veze, pješadijskog naoružanja i opreme koji se nalaze na upotrebi u OS BiH.

Promociji vojnog poziva i prezentaciji operativnih sposobnosti OS BiH prisustvovao je veliki broj građana Mostara, turista i EUFOR-a.

U jednom dijelu prezentacije pripadnicima OS BiH se pridružio i vojni ataše Velike Britanije i Sjeverne Irske pukovnik Paul Marshall, koji je 03.10.2015. godine posjetio pripadnike OS BiH, koji su realizirali promociju vojnog poziva, prezentaciju operativnih sposobnosti i učešća OS BiH u operacijama podrške miru. Tokom obilaska izrazio je zadovoljstvo realizacijom ovog projekta, kao i zanimanjem mladih i obrazovanih osoba za ovaj projekt.

Posebno treba istaći i podršku u realizaciji ovog značajnog projekta, koju su OS BiH dobile od strane gradaonačelnika grada Mostara, Policijske uprave Mostara i lokalnih medija.

Info- 4.pbr

10 FOTO GALERIJA
Postani pripadnik OS BiH