4. Pješadijska brigada

Prezentacijom u Trebinju uspješno završena promocija vojnog poziva

6.10.2015

Promocija vojnog poziva, predstavljanje materijalno-tehničkih sredstava, operativnih sposobnosti i učešća Oružanih snaga BiH u operacijama podrške miru održana je i na Trgu Slobode u Trebinju 05.10.2015. godine, čime je završena javna prezentacija Javnog konkursa za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu u OS BiH u početnom činu oficira.

Nakon promocije vojnog poziva, koja je održana u gradovima Bosne i Hercegovine, tačnije u Bihaću, Banjaluci, Doboju, Bijeljini, Tuzli, Vitezu, Livnu i Mostaru, juče je tim povodom i na Trgu Slobode u Trebinju tim Komande za upravljanje personalom OS BiH dijelio promotivni materijal potencijalnim kandidatima za poziv oficira u OS BiH. Građanima Trebinja se predstavio i Orkestar OS BiH, Počasna jedinica, tim Deminerskog bataljona i Jedinica vojne policije OS BiH, a stalna postavka muzeja je izložila diplome i poklone jedinica koje su učestvovale u misijama OS BiH širom svijeta. Pripadnici 2. pješadijskog bataljona su ovom prilikom organizirali i taktičko-tehnički zbor, u kome je pokazano pješadijsko naoružanje i sredstva veze.

Također, veliku podršku u realizaciji aktivnosti su pružili općina Trebinje koja je osigurala prostor za organiziranje promocije, te Centar javne bezbjednosti Trebinje koji je osiguravao ovaj skup.

Info-4.pbr

5 FOTO GALERIJA
Postani pripadnik OS BiH