4. Pješadijska brigada

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u kasarni „Bilećki borci“ Bileća

2.11.2015

Na lokaciji kasarne „Bilećki borci“ je 29.10.2015. godine od strane tima Centra za transfuzijsku medicinu Doma zdravlja „Bileća“ na čelu sa dr. Draganom Šarincem, sprovedena akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Tokom akcije krv je dalo 39 pripadnika 2. pješadijskog bataljona 4. pješadijske brigade OS BiH. Centar za transfuzijsku medicinu je za sve davaoce krvi odredio krvnu sliku i RH faktor i uradio nalaze na transmisione bolesti. Članovi tima Centra za transfuzijsku medicinu su po završetku akcije izrazili zadovoljstvo brojem davaoca ove dragocjene tečnosti, zahvalili se komandantu 2. pb/4pbr majoru Nebojši Iveziću na dobroj organizaciji, te izrazili želju da se ova dugogodišnja saradnja nastavi i u buduće.

Major Ivezić je istakao da je ova humanitarna akcija jedna u nizu aktivnosti koje sprovodi komanda 2. pješadijskog bataljona u sklopu dana OS BiH koji će se održati 26.11. 2015. godine i pozvao osoblje Doma zdravlja da posjete kasarnu „Bilećki borci“  povodom „Dana otvorenih varata.“

Info-4.pbr

Postani pripadnik OS BiH