4. Pješadijska brigada

Dani otvorenih vrata u kasarni „Miralem Jugo“

12.11.2015

U sklopu obilježavanja desete godišnjice osnivanja Oružanih snaga BiH, u kasarni „Miralem Jugo“ u Livču kod Mostara 10. i 11.11.2015. godine je održana manifestacija „Dani otvorenih vrata“.

Manifestacija je počela 10.11.2015. godine turnirom u malom fudbalu koji je održan u sali Osnovne škole Vrapčići. Na turniru su učestvovale četiri ekipe i to: F.K. Lokomotiva, Interventna jedinica MUP-a, Srednja elektro škola iz Mostara i domaćin Artiljerijski bataljon 4. pbr. Veoma kvalitetan turnir je završio pobjedom Artiljerijskog bataljona nad Srednjom elektro školom.

Drugog dana u kasarni „Miralem Jugo“ su bili prisutni đaci tri razreda iz O.Š. Vrapčići i O.Š. Potoci.

Taktičko-tehnički (TT) zbor oruđa i oružja te sredstava veze je bio upriličen na pisti kasarne, gdje su đaci mogli vidjeti tehniku i opremu Artiljerijskog bataljona smještenog u kasarni.

Za osnovce iz O.Š. Vrapčići i O.Š. Potoci organizirano je takmičenje u streljaštvu iz zračne puške i u bacanju školske bombe u cilj, te su pobjednicima uručene diplome za postignute rezultate.

Osim obilježavanja Dana OS BiH, cilj manifestacije „Dani otvorenih vrata“ je i saradnja sa civilnim strukturama, što je u potpunosti i ostvareno kroz njenu realizaciju. Lokalno stanovništvo, kao i svi prisutni, naglasili su da će se i ubuduće rado odazivati ovakvim i sličnim manifestacijama, te na taj način nastaviti dobru saradnju lokalne zajednice sa Oružanim snagama BiH.

Info-4.pbr

3 FOTO GALERIJA
Postani pripadnik OS BiH