4. Pješadijska brigada

Realizovana Inicijalna planska konferencija za vježbu “Dinamičan odgovor 17-4”

23.2.2017

U skladu sa procedurama Operativne komande OS BiH, u kasarni „Božan Šimović“- Čapljina, 22.02.2017. godine, realizovana je Inicijalna planska konferencija za vježbu vanjskog ocjenjivanja 4. pješadijske brigade „Dinamičan odgovor 17-4“.

Nosilac konferencije, kojoj je prisustvovalo 60 učesnika, bilo je Operativna komanda OS BiH i njene podređene jedinice. Konferenciju je otvorio zamjenik komandanta OK OS BiH za operacije brigadni general Mirsad Ahmić, oficir za provođenje vježbe (OCE), koji je prezentovao osnovne ciljeve vježbe i očekivane produkte konferencije.

Prisutnima se obratio i komandant Komande obuke i doktrine brigadir Ilija Petrović, ističući važnost obučavanja pripadnika OS BiH u centrima za obuku OS BiH.

Pored starješina OK OS BiH, na konferenciji su učestvovale i starješine iz Komande za podršku i EUFOR-a, tj. svi oni sastavi koji su obuhvaćeni realizacijom vježbe.

Konferencija predstavlja prvu fazu priprema za vježbu „Dinamičan odgovor 17-4“ koja će se u oktobru 2017. godine održati na poligonu za borbenu obuku Manjača.

Nakon rada u sindikatima, vođe sindikata su putem kratkih brifinga izvršili potvrđivanje produkata konferencije.

Komandant 4. pbr, brigadni general Tomo Kolenda zahvalio se svim učesnicima konferencije te istakao da će težište komande brigade u narednom periodu biti na pripremama deklarisane čete za NEL-2 ocjenjivanje po OCC E&F.

Incijalnu plansku konferenciju je zatvorio brigadni general Mirsad Ahmić, istakavši da su svi ciljevi konferencije ispunjeni, nakon čega je dao smjernice za rad u narednom periodu do glavne planske konferencije.

Info-4.pbr

Postani pripadnik OS BiH