4. Pješadijska brigada

Počela obuka izviđačkih jedinica u ljetnim uslovima u kasarni „Božan Šimović“ Čapljina

20.8.2019

Obuka izviđačkih jedinica Operativne komande Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u ljetnim uslovima, čiji je nosilac 4. pješadijska brigada, počela je u kasarni „Božan Šimović“ Čapljina 19. augusta 2019. godine, a ista će trajati do 27. augusta 2019. godine.

Obuci izviđačkih jedinica u ljetnim uslovima će prisustvovati pripadnici izviđačkih jedinica iz sastava 4., 5. i 6. pješadijske brigade, te pripadnici iz Obavještajnog bataljona Brigade taktičke podrške Oružanih snaga BiH, a ista će se realizovati u kasarni „Božan Šimović“ Čapljina, širem području Grada Čapljine i Općine Stolac.

Prisutnim polaznicima obuke obratio se komandant 4. pbr, brigadir Zdravko Rezo, koji je izrazio zadovoljstvo što je 4. pbr domaćin ove aktivnosti, te polaznicima i instruktorima obuke zaželio puno sreće i uspjeha.

Realizacija obuke ima za cilј da pripadnici izviđačkih jedinica usvoje nova znanja i unaprijede postojeća, da razmijene iskustva u primjeni taktičko-tehničkih procedura prilikom izvođenja operacija, te standardizuju procedure obučavanja i unaprijede koordinaciju izviđačkih jedinica na nivou Operativne komande OS BiH.

Obuka će se sastojati iz teoretske nastave i praktičnog rada na terenu te će obuhvatiti različite aspekte dubinskog osmatranja i izviđanja, kao i rad sa specijalnim sredstvima i opremom izviđačkih jedinica.

Završetak obuke je planiran 27. augusta 2019. godine, kada je planirana i završna vježba.

Info – 4. pbr

4 FOTO GALERIJA
Postani pripadnik OS BiH