5. Pješadijska brigada

Na lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“ Živinice održano takmičenje u malom fudbalu na nivou Oružanih snaga BiH

23.4.2015

Komanda 5. pbr bila je domaćin i organizator sportskog takmičenja Oružanih snaga BiH u malom fudbalu. Takmičenje je realizovano na lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“ Živinice, a na istom je učestvovalo osam ekipa iz sastava Oružanih snaga i Ministarstva odbrane BiH.

Ceremonija otvaranja takmičenja uslijedila je nakon žrijebanja, a postrojenim ekipama u ime načelnika Zajedničkog štaba OS BiH, general pukovnika Ante Jeleča obratio se komandant 5. pbr, brigadni general dr. Kenan Dautović. U svom obraćanju, general Dautović je svim takmičarima poželio dobrodošlicu, ugodan boravak, dobro druženje te fer i korektnu igru.

Odigravanjem prve utakmice između ekipa 5. pbr i brTP počelo je takmičenje tokom kojeg je ukupno odigrano 16 utakmica. Pravdu na utakmicama dijelila je sudijska ekipa iz sastava Oružanih snaga predvođena kapetanom Alenom Bajrovićem.

Titulu najbolje ekipe u malom fudbalu u Oružanim snagama BiH, uspješno je odbranila 5. pbr, koja je u finalnoj utakmici porazila ekipu brTP rezultatom 11:0. Drugo mjesto osvojila je ekipa brTP, dok je treće mjesto osvojila ekipa 4. pbr.

Za najboljeg fudbalera proglašen je desetar Goran Knežević, fudbaler ekipe 5. pbr koji je i najbolji strijelac takmičenja, sa ukupno 12 postignutih golova. Najbolji golman je također iz ekipe 5. pbr, vojnik Matej Lukić.

Diplome i pehare za tri prvoplasirane ekipe kao i za najboljeg igrača, golmana i strijelca uručio je komandant 5. pbr brigadni general dr. Kenan Dautović, čijim je obraćanjem postrojenim ekipama takmičenje u malom fudbalu na nivou OS BiH za 2015. godinu je završeno.

Info- 5.pbr

3 FOTO GALERIJA