5. Pješadijska brigada

Artiljerijski bataljon 5. pbr pružio logističku podršku biciklističkom karavanu prijateljstva „Mostar-Vukovar 2015“

4.5.2015

Treći po redu biciklistički karavan prijateljstva "Mostar-Vukovar 2015" koji organizuje Biciklistički klub Mostar i Udruženje za promociju biciklizma "Hercegovina Bike", 29. aprila 2015. godine u poslijepodnevnim satima stigao u Žepče, a smještaj i ishranu za sudionike karavana osigurali su pripadnici artiljerijskog bataljona/5.pbr OS BiH u kasarni “Josip Karimović-Grabo”, Žepče.

Na put dug više od 500 kilometara krenulo je 25 biciklista iz Mostara, Gruda, Tomislavgrada, Livna, Ljubuškog, Čitluka, Osijeka i Vukovara. Kako ističu organizatori, jedan od razloga je i nastavak prijateljskih odnosa između BiH i Hrvatske te Grada Mostara i Grada Vukovara koji su gradovi prijatelji.

Bicikliste su dočekali načelnik općine Žepče  Mato Zovko, pomoćnik općinskog načelnika Službe za društvene djelatnosti i opću upravu Ilija Barešić, direktor JU “Dom kulture“ Žepče Miroslav Ilić, predstavnici OS BiH i Rukometnog Kluba Žepče. Nakon dočeka svi su zajedno odali počast stradalim braniteljima ispred centralnog spomen obilježja u Žepču.

Biciklistički karavan prijateljstva trajat će pet dana, a sastojat će se od četiri etape. Karavan će kretati pravcem Mostar - Kiseljak - Žepče - Orašje - Županja - Vukovar. Biciklističkom karavanu pridružili su se i biciklisti iz Kiseljaka, Viteza, Žepča, Lepenice te drugih krajeva u centralnoj Bosni i Posavini.

info-5.pbr