5. Pješadijska brigada

Crveni krst općine Živinice dodijelio zahvalnicu OS BiH

27.5.2015

Na svečanoj akademiji Crvenog krsta općine Živinice, održanoj 26. maja 2015. godine u Živinicama, Oružanim snagama BiH razmještenim na lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“ Živinice, uručena je zahvalnica za iskazanu solidarnost u pružanju pomoći stanovništvu ugroženom poplavama i klizištima općine Živinice u 2014. godini.

Zahvalnicu je u ime OS BiH preuzeo pomoćnik načelnika štaba za civilno-vojnu saradnju 5. pješadijske brigade pukovnik Ćerim Rastoder, a istu je uručio sekretar Crvenog krsta općine Živinice gospodin Nermin Aljić. Pored pukovnika Rastodera sjednici je prisustvovao i major Ivo Deanović, oficir za informisanje 5. pbr OS BiH.

Dodjelom Zahvalnice Crveni krst općine Živinice priključio se nizu općina koje su odale priznanje OS BiH za njihov angažman tokom prošlogodišnjih elementarnih nepogoda, kada su OS BiH dale ogroman doprinos spašavanju ljudi i dobara. Pored pomoći na evakuaciji ugroženih od poplava, OS BiH su uložile značajne napore na sanaciji klizišta, uklanjanju kabastog otpada, doturu humanitarne pomoći, te zbrinjavanju stanovništva koje je ostalo bez svojih domova.

Info- 5.pbr