5. Pješadijska brigada

Demo tim 5. pbr OS BiH učestvovao na manifestaciji „Noć borilačkih vještina“ u Tuzli

29.5.2015

Fakultet za fizički odgoj i sport Univerziteta u Tuzli je, 28.05.2015. godine u Univerzitetskoj sportskoj dvorani Tuzla upriličio manifestaciju pod nazivom „Noć borilačkih vještina“.

Primarni cilj navedenog projekta je podsticanje mladih na bavljenje sportom, odnosno borilačkim vještinama kao obliku samozaštite i zaštite drugih. Na navedenoj manifestaciji se predstavilo oko 15-tak (demo timova) klubova iz zemlje i inostranstva, te veliki broj kulturno umjetničkih društava.

Posebno mjesto u svom nastup pripalo je predstavljanju Demo tima 5. pbr (13 vojnika), koji je u svom nastupu od pet minuta prikazao neke od oblika obučavanja karakterističnih za vojni poziv, kao što su; odbrana od hvatova, odbranu od noža – pištolja i puške, savlađivanje stražara, odbranu vojnika od više naoružanih napadača, itd. Svojim nastupom tim 5. pbr OS BiH je izazvao veliko oduševljenje pune sale prisutnih, a među kojima se nalazio veliki broj akademskih, sportskih, kulturnih i javnih radnika, kao i drugih građana Tuzle. Među gostima je bio i veliki broj pripadnika OS BiH.

Ovim javnim nastupom OS BiH su još jednom potvrdile da imaju opremljenu i obučenu vojsku koja je spremna odgovoriti svim oblicima izazova.

Info- 5.pbr