5. Pješadijska brigada

Na nivou 5. pješadijske brigade OS BiH održano takmičenje u odbojci

13.10.2015

Na osnovu Upustva o sportskim takmičenjima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Godišnjeg plana, u kasarni i aerodromu „Dubrave“ Živinice od 12. do 13. oktobra 2015. godine održano je takmičenje na nivou 5. pješadijske brigade u odbojci.

Takmičenje je otvorio komandant 5. pbr OS BiH brigadni general dr. Kenan Dautović, koji je učesnicima takmičenja zaželio puno spotrske sreće i dobre rezultate na takmičenju i da najbolja ekipa pobijedi.

Na takmičenju je učestvovalo sedam ekipa iz komandi i jedinica 5. pbr OS BiH, pet muških i dvije ženske ekipe. Titulu najbolje muške ekipe u disciplini „Odbojka“ na nivou 5. pbr OS BiH, ove godine je ponijela ekipa 2. pješadijskog bataljona, dok u ženskoj ekipi titulu najbolje ekipe ponijela je ekipa 1. pješadijskog bataljona. Za najboljeg igrača u muškoj konkurenciji proglašen je vojnik Matej Lukić, a u ženskoj konkurenciji za najbolju igračicu proglašena je vojnik Selma Šabanović.

Osim druženja i razvijanja takmičarskog duha ekipa, cilj ovog takmičenja bio je i selekcija i odabir takmičarske ekipe brigade koja će 5. pbr predstavljati u takmičenju na nivou OS BiH.

Info-5. pbr