5. Pješadijska brigada

U kasarni„ Dubrave“ održano Centralno obilježavanje Nove 1437. hidžretske godine

13.10.2015

U organizaciji Ureda vojnog muftije,13.10.2015. godine u kasarni „Dubrave“ realizovan je Centralni program obilježavanja Nove 1437. hidžretska godine. Manifestaciji je pored vojnog muftije Hadis ef. Pašalića, i vojnih imama OS BiH prisustvovao i veliki broj muslimana OS BiH sa lokacije Dubrave.

Nakon klanjanja podne namaza kojeg je predvodio brigadni imam Sejdalija ef. Hrnjić, mevludskim programom izvedenim od strane vojnih imama u mesdžidu kasarne Dubrave otpočeo je program obilježavanja Nove hidžretske 1437. godine.

Na kraju programa prisutnima se prigodnim riječima obratio vojni muftija Hadis ef. Pašalić, koji je u svom izlaganju čestitao muslimanima Novu hidžretsku 1437.godinu, pri čemu je ukazao na njenu važnost uputivši poruku „da hidžra treba da bude vodilja svima nama kako bi bili bolji muslimani i vjernici a samim tim i važni čuvari države Bosne i Hercegovine”.

Inače, program obilježavanja Nove hidžretske godine bio je obogaćen izložbom likovnih slika – Lehvi umjetnice Nermine Kamberović.

Info-5pbr