5. Pješadijska brigada

„Dani otvorenih vrata“ u 3.pb/5. pješadijske brigade OS BiH

16.11.2015

U povodu prvog decembra - Dana Oružanih snaga BiH, pripadnici 3. pješadijskog bataljona 5. pješadijske brigade organizirali su 13.11.2015. godine manifestaciju “Dani otvorenih vrata” u kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini.

Tom prilikom upriličen je doček za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja grada Bijeljine te rukovodstvo i radno osoblje civilnih institucija.

Komandant bataljona major Sreten Milošević pozdravio je učenike i njihove nastavnike i učitelje, zahvalio se gostima što su odvojili svoje vrijeme i posjetili lokaciju i poželio im ugodan boravak na lokaciji. On je tom prilikom naglasio da je „vojska dio društvene zajednice, osposobljena i obučena da izvršava sve postavljene zadatke u duhu zakona i propisa, odlučna i spremna da u svakom trenutku pruži svaki vid pomoći društvu i državi“.

Taktičko-tehničkim zborom, učenicima je predstavljeno naoružanje i vojna oprema na upotrebi u bataljonu. Nakon toga, najmlađi su obišli muzejske eksponate i spomen sobu. Tom prilikom jedan od učenika je rekao:„Moja želja je da postanem vojnik, život vojnika je organiziran, drugačiji od onih koji se sreću u svakodnevnom životu, pruža mogućnosti usavršavanja i napredovanja“.

Također, pripadnici bataljona organizirali su i turnir u malom nogometu na kome su učestvovale ekipe institucija, organizacija i klubova koje koriste sportske i druge kapacitete kasarne „Vojvoda Steepa Stepanović“. Pobjednik je bila ekipa 3. pješadijskog bataljona.

Organizirajući ovu manifestaciju, potpuno smo uvjereni da smo i ovaj put uspjeli u svojoj namjeri, jer sudeći po zadovoljstvu i osmijesima na dječijim licima, ispunjavajući svoju misiju, još jednom smo dokazali da su Oružane snage BiH otvorene i transparentne za sve oblike saradnje sa lokalnom zajednicom.

Info-5.pbr

4 FOTO GALERIJA