5. Pješadijska brigada

Zamjenik ministra odbrane dr. Emir Suljagić posjetio kasarnu i aerodrom „Dubrave“

18.11.2015

Zamjenik ministra odbrane BiH dr. Emir Suljagić posjetio je 18.11.2015.godine komande i jedinice razmještene u kasarni i aerodromu “Dubrave”. U delegaciji MO i OS BiH nalazili su se i komandant OK OS BiH general major Dragan Vuković i savjetnik zamjenika ministra odbrane BiH za upravljenje resursima Kostadin Vasić.

U ime domaćina, u svojstvu komandanta lokacije, delegaciju je primio komandant 5.pbr OS BiH brigadni general dr. Kenan Dautović.

Delegaciji je upriličen informativni brifing, na kojem je zamjenik ministra dr. Suljagić upoznat sa najvažnijim segmentima života i rada 5.pbr OS BiH i komandi i jedinica na lokaciji „Dubrave“. Također, bila je to prilika da se dr. Suljagić informira i sa infrastukturnim poteškoćama lokacije (sanacija pojedinih objekata, poboljšanje sistema vodosnabdijevanja, stavljanje video nadzora u potpunu ispravnost, itd.), kao i sa prijedlozima za njihovo otklanjanje, posebno onih koji prevazilaze mogućnosti intervencija sa nivoa brigade i OS BiH.

Delegacija MO i OS BiH je izvršila obilazak nekih vitalnih objekata na lokaciji, (sportska dvorana, soba za kontrolu i nadzor, park oklopnih borbenih vozila), nakon čega je prezentirana i vježba jedne od jedinica na lokaciji.

info-5.pbr.

6 FOTO GALERIJA