6. Pješadijska brigada

Zamjenici ministra odbrane BiH u posjeti kasarni „Sinovi Posavine“ u Orašju

10.11.2015

Zamjenik ministra odbrane BiH za politiku i planove dr. Emir Suljagić i zamjenik ministra za upravljanje resursima Boris Jerinić 09.11.2015. godine posjetili su lokaciju kasarne 3. pješadijskog bataljona 6. pješadijske brigade „Sinovi Posavine“ u Orašju.

U pratnji zamjenika ministra odbrane bio je zamjenik komandanta Operativne komande OS BiH brigadni general Mirsad Ahmić, sa pratećim timom.

Goste su primili komandant 6. pješadijske brigade brigadni general Radovan Ilić i komandant 3. pješadijskog bataljona major Anto Klajić.

Cilj ove posjete je bio sagledavanje ukupnih uslova života i rada na lokaciji kasarne „Sinovi Posavine“, Orašje, sticanje uvida u realizaciju planskih aktivnosti jedinice, sagledavanje pitanja vezanih za sigurnost lokacije kasarne, kao i funkcionisanje sistema komandovanja, nadzora i komunikacija.

Nakon informativnog brifinga, koji je prezentirao komandant 3. pješadijskog bataljona major Anto Klajić, gosti su izvršili obilazak radnih i skladišnih prostora, gdje su se upoznali sa cjelokupnim stanjem na ovoj lokaciji.

Info-6.pbr