Operativna komanda

Posjeta deminerskim radilištima u općini Srebrenica

27.10.2014

U sklopu realizovanja planskih aktivnosti obilaska deminerskih radilišta, u četvrtak 23.10.2014. godine, zamjenik komandanta Operativne komande OS BiH za operacije brigadir Mirsad Ahmić, posjetio je deminerska radilišta u općini Srebrenica.

Brigadir Ahmić i pukovnik Samir Palić, načelnik Odjela za deminiranje u OK OS BiH, obišli su deminersko radilište na lokalitetu Bulji. U toku ove aktivnosti održan je i radni sastanak sa načelnikom Općine Srebrenica g. Ćamilom Durakovićem na kome su sagledane dosadašnje aktivnosti protivminskih akcija OS BiH na području Srebrenice kao i planovi angažovanja deminerskih timova u narednom periodu. Načelnik Općine Srebrenica g. Duraković je izrazio zahvalnost doprinosu OS BiH u deminiranju područja u okolini Srebrenice kao i do sada uspješnoj civilno-vojnoj saradnji.

Deminerske jedinice OS BiH su angažovane na području Srebrenice već tri godine pri čemu je deminirano oko 100,000 m2 terena. U narednom periodu je planirano deminiranje novih 100,000 m2 minama zagađenog područja.

Info- OK OS