Operativna komanda

Posjeta rumunskog vojnog atašea Komandi Operativne komande OS BiH

2.4.2015

Komandant Operativne komande (OK) OS BiH general major Dragan Vuković primio je 01.04.2015. godine rumunsku delegaciju, na čelu sa vojno-diplomatskim predstavnikom Rumunije u BiH, brigadirom Valentinom Voaidesom.

U sastavu delegacije bili su oficiri Pridruženog savjetodavnog tima EUFOR-a u Komandi OK OS BiH, čija je primopredaja dužnosti u toku.

General Vuković je izrazio zadovoljstvo sa dugogodišnjom saradnjom između OS Rumunije i OS BiH, čiji je i jedan od produktivnih primjera saradnja sa Pridruženim savjetodavnim timom EUFOR-a u Komandi OK OS BiH.


Vojni ataše Rumunije brigadir Voaides je naglasio da će Oružane snage Rumunije, putem Pridruženog savjetodavnog tima EUFOR-a u Komandi OK OS BiH, nastaviti da daju svoj doprinos daljem razvoju OS BiH i da na ovaj način unapređuju prijateljsku saradnju između oružanih snaga Rumunije i OS BiH.

Novi sastav rumunskih oficira u Pridruženom savjetodavnom timu u OK OS BiH bit će pukovnik Cristian Marcu, major Noris Nica i kapetan Daniel Nica. Rumunski oficiri vršit će svoju dužnost u Pridruženom savjetodavnom timu u OK OS BiH u narednih godinu dana.

Info-OK OS BiH