Operativna komanda

Parlamentarni vojni povjerenik u posjeti Operativnoj komandi OS BiH

20.5.2015

Parlamentarni vojni povjerenik BiH gospodin Boško Šiljegović posjetio je Operativnu komandu OS BiH u utorak 19. maja 2015. godine u kampu Butmir, u Sarajevu. Gospodina Šiljegovića je primio komandant OK OS BiH, general major Dragan Vuković sa zamjenicima, brigadnim generalom Ivicom Jerkićem i brigadirom Mirsadom Ahmićem.

Posjeti su prisustvovali i generalni inspektor Ministarstva odbrane BiH brigadni general Enes Husejnović sa polaznicima osnovnog i naprednog kursa inspektora u OS BiH.

Cilj posjete je bio razgovor i diskusija o iskustvima i praksi u radu Parlamentarnog vojnog povjerenika, u vezi procjene zaštite ljudskih prava i sloboda pripadnika OS BiH.

Gospodin Šiljegović je predstavio prisutnima najvažnije segmente Izvještaja o radu Parlamentarnog vojnog povjerenika za 2014. godinu, osvrnuvši se na najbitnija iskustva u dosadašnjem radu od formiranja funkcije Parlamentarnog vojnog povjerenika u 2009. godini.

Nakon završetka posjete Parlamentarnog vojnog povjerenika, prisutnima se obratio komandant OK OS BiH general major Dragan Vuković informišući ih o aktuelnim dešavanjima u operativnom lancu komandovanja OS BiH, kao i predstojećim obavezama i zadacima.

Info- OK OS BiH