Operativna komanda

Oproštajna posjeta generala Pettya Operativnoj komandi OS BiH

1.6.2015

Komandant Operativne komande OS BiH general major Dragan Vuković, primio je u oproštajnu posjetu komandanta NATO štaba u Sarajevu brigadnog generala Christophera Pettya. Sastanku su prisustvovali brigadni general Giselle Wilz, naredni komandant NATO štaba u Sarajevu i brigadir Samir Palić, načelnik odjeljenja za deminiranje i NUS u OK OS BiH.

General Vuković je kratko informisao prisutne o aktivnostima komandi i jedinica OK OS BiH te izrazio zadovoljstvo na dosadašnjoj partnerskoj saradnji NATO štaba u Sarajevu. General Petty se zahvalio na uspješnoj saradnji tokom svog jednogodišnjeg mandata u BiH i naglasio da će NATO štab u Sarajevu nastaviti sa svojom podrškom Oružanim snagama BiH u procesima daljeg razvoja, ispunjavanja misija i zadataka.

General Vuković je poželio uspjeh generalu Pettyu u njegovoj budućoj vojničkoj karijeri a brigadnog generala Giselle Wilz je pozvao da u narednom periodu posjeti OK OS BiH i potčinjene jedinice.

Primopredaja dužnosti komandanta NATO štaba u Sarajevu između brigadnog generala Christophera Pettya i brigadnog generala Giselle Wilz bit će održana 9. juna 2015. godine. Brigadni general Giselle Wilz će biti prva žena na čelu NATO štaba u Sarajevu.

Info- OK OS BiH