Operativna komanda

Oproštajno-nastupna posjeta kineskog vojnog atašea Operativnoj komandi OS BiH

27.11.2015

Komandant Operativne komande OS BiH general major Dragan Vuković primio je 26.11.2015. godine, u oproštajno-nastupnu posjetu vojno-diplomatske predstavnike Narodne Republike Kine u BiH, dosadašnjeg vojnog atašea višeg pukovnika Xingjiang Liua i narednog vojnog atašea višeg pukovnika Luo Tiefenga. Sastanku su prisustvovali i zamjenici komandanta OK OS BiH brigadni general Mirsad Ahmić i brigadni general Ivica Jerkić.

Tokom susreta razgovarano je o saradnji oružanih snaga BiH i NR Kine, koju su svi ocijenili kao izuzetno uspješnu. Viši pukovnik Xingjiang Liu je okarakterizirao svoj period službovanja u BiH kao nezaboravan dio svoje karijere, ističući prirodne ljepote BiH i srdačnost naroda koji u njoj žive. Budući kineski vojni ataše viši pukovnik Luo Tiefeng je izrazio spremnost za nastavak pružanja podrške i pomoći OS BiH na svim zajedničkim poljima saradnje prijateljskih zemalja NR Kine i BiH.

Na kraju posjete, generali Operativne komande OS BiH poželjeli su kineskim kolegama uspjeh na budućim profesionalnim dužnostima, uz otvoren poziv za posjetu Operativnoj komandi OS BiH u narednom periodu.

Info- OK OS BiH