Operativna komanda

Nastupna posjeta Komandanta EUFOR-a

6.4.2016

Komandant Operativne komande OS BiH generalmajor Dragan Vuković, primio je u nastupnu posjetu novog komandanta EUFOR-a generalmajora Friedrich Schrötter-a. Sastanku su prisustvovali brigadni general Ivica Jerkić, brigadir Milan Mrđa, brigadir Anton Willmann i pukovnik Siniša Anteljević.

General Vuković je izrazio dobrodošlicu generalu Schrötter-u i zaželio mu uspjeh u vršenju nove dužnosti na čelu EUFOR-a u BiH. Na početku susreta, general Vuković je predstavio generalu Schrötter-u misiju i organizacijsko-formacijsku strukturu OK OS BiH kao i trenutne aktivnosti OK OS BiH u zemlji i inostranstvu.

„Dugi niz godina, na vrlo visokom nivou, provodimo obuku i zajedničke vježbe sa EUFOR -om što isto očekujem i u budućnosti“- istakao je general Vuković.

General Schrötter je izrazio uvjerenje da će buduća saradnja EUFOR-a i OS BiH biti uspješna. Razgovarano je o mogućnostima proširenja obuke i saradnje OS BiH i EUFOR-a u cilju podizanja sposobnosti jedinica OK OS BiH na još viši nivo.

Komandant EUFOR-a generalmajor Friedrich Schrötter će u narednom periodu posjetiti lokacije razmještaja jedinica OK OS BiH.

info-OK OS BiH