Operativna komanda

Oproštajna posjeta Načelnika štaba EUFOR-a

18.4.2016

Komandant Operativne komande OS BiH generalmajor Dragan Vuković primio je 18.04.2016. godine u oproštajnu posjetu načelnika štaba EUFOR-a brigadnog generala Zoltán Mihócza. Posjeti u OK OS BiH prisustvovali su brigadni general Albert Sáfár budući načelnik štaba EUFOR-a i zamjenik komandanta OK OS BiH za resurse brigadni general Ivica Jerkić.

Generalmajor Dragan Vuković se zahvalio brigadnom generalu Mihóczi na veoma dobroj saradnji u proteklih godinu dana, u kojoj su OS BiH i EUFOR bilježile konstantan napredak.

„Svaka podrška razvoju OS BiH, od strane EUFOR-a, je dobrodošla i nadam se da će se ista nastaviti u budućem periodu“ – istakao je general Vuković.

General Zoltán Mihócza je naglasio vidan napredak OS BiH, kao i BiH na evroatlantskom putu, napominjući da će težište saradnje EUFOR-a i OS BiH u narednom periodu biti na mentorstvu i obuci.

General Vuković je zaželio brigadnom generalu Sáfáru uspjeh u vršenju nove dužnosti. Brigadni general Albert Sáfár će na poziciji Načelnika štaba EUFOR-a biti u jednogodišnjem mandatu.

info-OK OS BiH